Het Zijn Net Mensen 2.0 - Try-out

Het Zijn Net Mensen 2.0 - Try-out

Met 'Het Zijn Net Mensen' deed Joris Luyendijk in 2006 de journalistiek op haar grondvesten schudden. In het boek behandelde Luyendijk verschillende filters, vervormingen en manipulatie in de media. Het boek won verschillende prijzen en werd in meer dan 20 landen vertaald.

Nu dik tien jaar zijn de nieuwsmedia, mede door alle nieuwe technologie, in ongelofelijk tempo veranderd. Hoe ziet de toekomst van ons medialandschap eruit? En welke rol zal het spelen in onze democratie waar de journalistiek een cruciaal onderdeel van is?

Tegelijk zit in het hele Westen het vertrouwen in de journalistiek op een historisch dieptepunt. 'Geloof niet alles wat je in de media ziet' is veranderd in 'Geloof niets meer van wat de media zeggen.’ Hoe terecht is dit wantrouwen? Hoe kom je aan goede informatie en hoe leer je door filters en manipulaties heen kijken?

In een theatercollege vol verrassende video’s maakt Joris Luyendijk de journalistieke balans op en leert je op een nieuwe manier kijken naar nieuwsmedia.

 

Van Utrecht, Tilburg en Enschede naar Rotterdam, Amsterdam en Venlo... HIER alle speeldata van onze nieuwe tour met Joris Luyendijk!

17 september 2018

Nieuwspoort LIVE: De Grote Politieke Show #Prinsjesdageditie

Lees meer
Den Haag

27 september 2018

Nieuwspoort LIVE: Koopt China Europa op?

Lees meer
Den Haag
  • Spreker(s) Joris Luyendijk
  • Datum3 september 2018
  • Inloop19:00 uur
  • Avond19:30 - 21:30 uur
  • Kosten€12,50
  • LocatiePerscentrum Nieuwspoort, Den Haag
Reserveer tickets