In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen lanceert ProDemos deze week een nieuwe podcast: ‘De RaadsWijzer’. In deze nieuwe zesdelige podcastserie onderzoekt presentator Marcel Bamberg de lokale politiek.

Want op welke manieren kun je actief worden in de lokale politiek? Wat doet een gemeenteraadslid voor werk? Hoe bemachtig je een plek op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen en hoe voer je vervolgens succesvol campagne? En verschilt het raadswerk tussen gemeenten en tussen lokale politieke partijen en landelijke politieke partijen? Aan het woord komen ervaringsdeskundigen én er wordt gebeld met een prof.

Sinds 9 februari zijn de eerste twee afleveringen te beluisteren in verschillende podcastapps. In de eerste aflevering met Huri Sahin staat de vraag ‘Hoe word je actief in de lokale politiek?‘ centraal. In de tweede aflevering beantwoorden Claire Martens en Marcel van Opzeeland de vraag ‘Verschilt het raadslidmaatschap per gemeente?‘. De daaropvolgende vier weken verschijnt iedere woensdagochtend een nieuwe aflevering.

Meer informatie over De RaadsWijzer vind je hier. De afleveringen van De RaadsWijzer beluister je o.a. via Spotify of in je webbrower op Anchor.