De feestdagen komen er weer aan. Wat zetten ze dan in Korea eigenlijk op tafel? In de vierde K-Pod deelt Remco Breuker twee recepten van Koreaanse gerechten die je heel goed met de feestdagen zou kunnen maken: Kimch’i Tchigae (hete kimch’i soep) en Kyeran Tchim (gestoomde eieren). Hierbij het recept voor de Kyeran Tchim. Makkelijk te bereiden met producten uit de Nederlandse supermarkt. Ideaal toch?! 

 

Recept Kyeran tchim (Gestoomde eieren)

Voor twee personen

Wat heb je nodig?

  • 4 eieren
  • 200 ml water
  • 1 eetlepel gehakte lente-ui
  • 2 theelepels gefermenteerde garnalensaus (of andere Vietnamese vissaus)
  • 1 theelepel sesamolie
  • Halve theelepel suiker
  • Snufje zwarte peper
  • Kochagaru (Koreaanse rode peperpoeder - cayennepeper kan ook)

Hoe maak je het?

Meng de gehakte lente-ui, garnalensaus (of andere vissaus), sesamolie, suiker en zwarte peper door elkaar. Laat dit even staan. Klop de eieren, voeg tussendoor het water toe en klop nog even verder. Mix het garnalensausmengsel door de eieren. Giet dit vervolgens in een aardewerken pot en zet op matig vuur met de deksel erop voor ongeveer 7 à 8 minuten (kan ook in de magnetron, maar let dan goed op de tijd). Roer het mengsel daarna voorzichtig door elkaar zodat alles even gaar wordt. Deksel er weer op en nog drie minuten laten koken. Strooi als het klaar is wat zwarte peper, kochugaru en gehakte lente-ui erover (en eventueel wat sesamzaadjes) en klaar ben je! Lekker met rijst en kimch’i tchigae (hoe je dit gerecht maakt vind je hier).

De vierde K-Pod over het jaar 2018 door de ogen van Kim Jong-un én de twee Koreaanse recepten van Remco terugluisteren? Dat kan hier

K-Pod is de Korea Podcast van het Haagsch College waarin Remco Breuker en Annette van Soest elke maand de achtergronden bij het nieuws over Noord- en Zuid-Korea bespreken.