China, Corona en de Wereld LIVE BIJWONEN

China, Corona en de Wereld LIVE BIJWONEN
Rob de Wijk over de positie van China in de wereld na corona

Hoe maakt China van de pandemie gebruik om zijn positie te versterken? En hoe moeten de VS en Europa daarop reageren? 

In het videocollege China, corona en de wereld legt hoogleraar Internationale Betrekkingen Rob de Wijk met pakkende voorbeelden uit hoe corona het gevecht om de wereldmacht nog harder maakt. 

Na de handelsoorlog en strijd om 5G leidt het “chinese virus” voor nog meer spanningen tussen China, de VS en Europa. De invloed op de WHO en medische hulp aan landen toont de toegenomen macht van China in een veranderende wereld. 

In dit live online college vanuit Nieuwspoort leer je alles over de invloed van corona op de wereldorde en hoe het Westen daarop moet regeren.

- Als u een kaartje koopt kunt u het zowel live online bij wonen op 6 juli als vanaf 7 juli als video bekijken op elk gewenst moment. 

- Rob de Wijk is oprichter van het Haagse Centrum voor Strategische Studies, hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Leiden, en schrijver van het boek De Nieuwe Wereldorde.

- Moderator: Thomas van Zijl, presentator bij Haagsch College en BNR Nieuwsradio

*Via deze pagina kunt u een ticket aanschaffen om het college LIVE bij te wonen in Perscentrum Nieuwspoort. Wij hebben voor maximaal 50 bezoekers in de zaal van Perscentrum Nieuwspoort. Uiteraard op anderhalve meter afstand van elkaar. Wanneer u twee tickets koopt gaan we ervan uit dat het bestemd is voor 2 personen uit één huishouden en zit u naast elkaar. (3 mensen naast elkaar is helaas nog niet toegestaan) 

Direct beschikbaar

China, corona en de wereld

Lees meer
Den Haag
  • Spreker(s) Rob de Wijk
  • Datum6 Juli 2020
  • Inloop19:30 uur
  • Avond20:00 - 21:15 uur
  • Kosten€15,00
  • LocatiePerscentrum Nieuwspoort, Den Haag