Revolusi: in gesprek met David Van Reybrouck

Revolusi: in gesprek met David Van Reybrouck
Een nieuwe kijk op de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd

David Van Reybrouck beschrijft in zijn nieuwste boek Revolusi hoe de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd niet alleen Indonesië en Nederland raakte, maar ook hoe deze strijd de hele wereld veranderde. 

De Belgische schrijver werkte 5 jaar lang aan zijn onderzoek. Hij interviewde bijna tweehonderd mensen, zoals de laatste nog levende getuigen van de onafhankelijkheidsstrijd. En ook in Nederland bracht zijn zoektocht veel nieuwe verhalen aan het licht.

Vanuit poppodium PAARD legt Van Reybrouck uit waarom hij nu op een andere manier kijkt naar de dekolonisatie van Indonesië en de rol van Nederland hierin. Welke lessen hebben zijn onderzoek hem geleerd? En hoe pak je zo’n gevoelig onderwerp aan als buitenstaander? 

David Van Reybrouck is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver van non-fictie, theater en poëzie. Zijn nieuwe boek Revolusi verscheen afgelopen november. Zijn grootste succes behaalde hij met Congo: Een geschiedenis, dat werd bekroond met de Libris Geschiedenisprijs 2010, de AKO Literatuurprijs 2010 en de Prix Médicis 2012. Verder schreef hij onder andere Pleidooi voor populisme, Tegen verkiezingen en de theaterteksten Para en Missie.

Thomas van Zijl is presentator van Haagsch College en BNR Nieuwsradio.

De avond is opgenomen op 25 januari 2021.

  • Spreker(s) David Van Reybrouck
  • Beschikbaar Direct beschikbaar!
  • Kosten10 euro
  • Tijd20:15 - 21:30 uur
  • Duur5 kwartier!