Onze Man in Teheran

Onze Man in Teheran
TheaterCollege Thomas Erdbrink

Van geen land ter wereld bestaan zulke uiteenlopende beelden als van Iran. Het is het land van strenge islamitische moraalpolitie EN van al die plastisch chirurgen. Het is het land van geestelijken die de touwtjes in handen hebben, maar ook van de vele jonge hippe vrouwelijke studenten. Het is het land dat door Trump als grootste sponsor van terrorisme in de wereld wordt genoemd en tegelijkertijd, net als het Westen, vecht tegen IS. Maar wat is het ECHTE Iran? En hoe ontwikkelt het land zich verder?

In een persoonlijk theatercollege schets correspondent Thomas Erdbrink zijn beeld van het huidige en toekomstige Iran. Aan de hand van eigen foto’s en vlogbeelden laat hij zijn Teheran zien. Ook duidt hij de politieke situatie in het land en de relatie tussen het Westen en het Iraanse regime. Komen de Iraanse jongeren in opstand tegen de mullahs? En loopt de spanning tussen het Westen en Iran in dit Trump-tijdperk verder op?

Thomas Erdbrink is Iran-correspondent voor o.a. de NOS, Volkskrant, en The New York Times. Hij schreef het boek Onze man in Teheran (2016), ‘Gelukkig nog altijd onze man in Teheran’ en maakte voor de VPRO en PBS Frontline in Amerika de bekroonde gelijknamige Televisieseries.

In 13 theaters in Nederland, kijk voor alle speeldata op https://www.haagschcollege.nl/onzemaninteheran

29 januari

De Nieuwe Wereldorde

Lees meer
Den Haag

Vanaf september!

Waarom de meeste mensen deugen

Lees meer
In meerdere steden
  • Spreker(s) Thomas Erdbrink
  • DatumVanaf maart 2020!
  • Inloop19:30 uur
  • Avond20:15 - 22:30 uur
  • KostenV.a. €17,50, afh. van theaters
  • LocatieMeerdere theaters, In meerdere steden
Reserveer tickets