Europa in de wereld

Europa in de wereld
Overleeft Europa de strijd tussen China en de VS?

* I.v.m. (alle maatregelen rondom) de coronacrisis zijn wij genoodzaakt al onze colleges voorlopig af te gelasten. We zijn hard bezig alle colleges te verplaatsen naar een later moment; houd onze website hiervoor in de gaten. De betreffende theaters zullen zo snel als mogelijk contact opnemen met alle bezoekers over nieuwe data.* 

Doet Europa er nog toe? China eist steeds agressiever haar plek op als de nieuwe leider van de wereld. Amerika is onder president Trump op een aantal terreinen eerder rivaal dan bondgenoot geworden. Kan Europa zich staande houden in dit harde machtsspel?

In een mini-college en verdiepend interview vertelt Jaap de Hoop Scheffer over de macht van Europa in een snel veranderende wereld. De voormalig secretaris-generaal van de NAVO geeft op geheel eigen wijze zijn analyse over de uitdagingen van ons continent. 

Kunnen we onszelf wel verdedigen? Welke harde keuzes moeten we maken om relevant te blijven? En hoe verandert ons leven als Europa speelbal wordt van egoïstische supermachten?  

De Hoop Scheffer is voormalig secretaris-generaal van de NAVO en oud-minister van Buitenlandse Zaken.

 

>> Koop nu vóór 6 maart een ticket en ontvang €2,50 early bird-korting

18 mei -> Wordt verplaatst!

De wereld volgens China

Lees meer

10 november 2020

Het Grote Noord-Korea College

Lees meer
Utrecht
  • Spreker(s) Jaap de Hoop Scheffer
  • Datum20 april -> Wordt verplaatst!
  • Inloop19:30 uur
  • Avond20:00 - 21:30 uur
  • Kosten€12,50
  • LocatiePerscentrum Nieuwspoort, Den Haag