Bas Heijne: Mens/Onmens

Bas Heijne: Mens/Onmens
Mini-college en verdiepend interview over waarheid en identiteit

* I.v.m. (alle maatregelen rondom) de coronacrisis zijn wij genoodzaakt al onze colleges voorlopig af te gelasten. We zijn hard bezig alle colleges te verplaatsen naar een later moment; houd onze website hiervoor in de gaten. De betreffende theaters zullen zo snel als mogelijk contact opnemen met alle bezoekers over nieuwe data.* 

Waarom zetten we feiten steeds meer naar onze hand, wanneer die ons niet bevallen? Waarom is identiteit zo belangrijk voor ons geworden? 

Waarheid en identiteit zijn dé obsessies van onze tijd, schrijft essayist Bas Heijne in zijn nieuwe, veelbesproken boek Mens/Onmens. Hoe moet je leven in een tijden van polarisatie, waarin mensen steeds meer houvast vinden binnen de groep, tegen de rest van de wereld?

Aan de hand van een mini-college en verdiepend interview vertelt Heijne over zijn onderzoek naar wankelende zekerheden. In tijden van fake news en en gierende elitehaat staat de erfenis van het liberalisme op het spel. Met zijn messcherpe analyse weet Heijne als geen ander de veranderende wereld te doorgronden. 

Kan democratie overleven in de post-truth-samenleving? Wat gebeurt er met de politiek als gevoelens belangrijk zijn dan feiten? Heijne gaat in op de bepalende kwesties van onze maatschappij. Wat geeft ons nog richting als -na God- ook de rede geen houvast meer biedt? 

Bas Heijne is essayist en auteur. Zijn meest recente boek is Mens/Onmens. Hij is vast verbonden aan NRC Handelsblad. In 2017 kreeg hij de P.C. Hooft-prijs voor zijn gehele oeuvre.

18 mei -> Wordt verplaatst!

De wereld volgens China

Lees meer
Den Haag
  • Spreker(s) Bas Heijne
  • Datum9 april -> Wordt verplaatst!
  • Inloop18:30 uur
  • Avond19:00 - 20:30 uur
  • Kosten€12,50
  • LocatiePerscentrum Nieuwspoort, Den Haag