De coronacrisis stelt Europa voor grote uitdagingen. Hoeveel miljarden zijn nodig om de economie te redden? En vooral: hoe wordt de rekening verdeeld? En wat is het antwoord van Europa op de machtsgreep van Viktor Orban? Thomas van Zijl gaat in gesprek met Esther de Lange, fractievoorzitter van het CDA in het Europees Parlement. Ook is zij vice-voorzitter van de grootste Europese fractie in het Parlement en daarmee een van de invloedrijkste politici in Brussel.

Deze video is onderdeel van het Corona College: Europa in crisistijd, een college in vier delen door Mathieu Segers, hoogleraar Europese geschiedenis en integratie, onder leiding van Haagsch College presentator Thomas van Zijl. Met aansluitend een interview met Esther de Lange, fractievoorzitter van het CDA in het Europees Parlement. Kijk ook de andere delen.

Corona College: Europa in crisistijd is mede mogelijk door het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Den Haag en Studio Europa Maastricht. Geproduceerd door Haagsch College.