K-Pod is Bac-K met een tweede seizoen! En dat betekent dus ook weer een nieuw recept voor Koreaans Koken met Breuker. In de eerste aflevering van K-Pod seizoen 2 deelt Remco zijn recept voor Kyeran Mari – oftewel: Koreaanse eierrol.

Een perfect bijgerecht of vleesvervanger om te serveren met een kom rijst. Ook heel lekker bij een bak instantramyŏn (die van Shin Ramyun zijn wat Remco betreft Michelinsterwaardig). Of als ontbijt ook onovertroffen! EN niet geheel onbelangrijk: corona-proof. Alle ingrediënten staan gewoon in de schappen bij de Appie.

Het is een bedrieglijk simpel gerecht; op zich heel makkelijk te maken, maar dat rollen van het ei…

Dit heb je nodig:

  • 5 eieren
  • 1 eetlepel mirin (zoete rijstwijn)
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel zeer fijn gehakte lente-ui (of bosui)
  • 1 eetlepel zeer fijn gehakte wortel
  • Olie om in te bakken


Zo maak je het:

Om te beginnen klop je de eieren licht op met een vork in een maatbeker. Voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg vervolgens de lente-ui en wortel toe.

Nu komt het kunstige gedeelte. Verhit olie in een koekenpan, verdeel de olie gelijkmatig over de pan. Giet dan een dun laagje van het eiermengsel in de pan. Als dat bijna gaar is, rol je het met behulp van eetstokjes (of een ander kookinstrument naar keuze) op en schuif je het naar de zijkant van de pan.

Vervolgens giet je weer een dun laagje eiermengsel in de pan. Als dat gaar is, rol je het al gerolde gedeelte op in het eiermengsel dat je aan het bakken bent. Ben je er nog bij? Herhaal dit totdat je eiermengsel helemaal op is.

Je zou moeten eindigen met een stomende, warme omeletrol. Het laatst gebakken deel zit dus aan de buitenkant. Even laten afkoelen – echt: dit is heel heel heet – en tast toe!

K-Pod is de Korea Podcast van het Haagsch College waarin Remco Breuker en Annette van Soest de achtergronden bij het nieuws over Noord- en Zuid-Korea bespreken. Je vindt deze hier.

>> Foto van Tara's Multicultural Table