De feestdagen komen er weer aan. Wat zetten ze dan in Korea eigenlijk op tafel? In de vierde K-Pod deelt Remco Breuker twee recepten van Koreaanse gerechten die je heel goed met de feestdagen zou kunnen maken: Kimch’i Tchigae (hete kimch’i soep) en Kyeran Tchim (gestoomde eieren). Hierbij het recept voor de hete kimch'i soep. Makkelijk te bereiden met producten uit de Nederlandse supermarkt. Ideaal toch?!
Recept Kimch’i Tchigae (Hete kimch’i soep)
Voor twee personen
Wat heb je nodig?
Hoe maak je het?
Marineer de stukjes speklap en/of tofu met de mirin, kochuchang en toenjang en zet dit even weg (voor ongeveer 15 minuten). Bak de kimchi in het potje of pannetje waarin je alles gaat maken. Voeg daaraan het gemarineerde vlees toe, samen met de sjalotjes, in stukjes gesneden shiitake, kochugaru, sojasaus, knoflook en het water. Breng dit zachtjes aan de kook. Na een kwartier (als het vlees gaar is) kan het vuur uit en strooi je de in ringetjes gehakte lente-ui erover heen. Serveer de kimch’i tchigae met rijst en het recept voor gestoomde eieren (dit recept vind je hier).
De vierde K-Pod over het jaar 2018 door de ogen van Kim Jong-un én de twee Koreaanse recepten van Remco terugluisteren? Dat kan hier
K-Pod is de Korea Podcast van het Haagsch College waarin Remco Breuker en Annette van Soest elke maand de achtergronden bij het nieuws over Noord- en Zuid-Korea bespreken.