Ook in de zevende aflevering van K-Pod deelt Remco Breuker een Koreaans gerecht. Een supermakkelijk en superheerlijk ‘recept’ dit keer: Cheese ramyon. Dit gerecht werd ooit uitgevonden voor het Japanse Keizerlijke Leger in de Tweede Wereldoorlog en wordt nu nog steeds gebruikt in het Zuid-Koreaanse leger. Het is makkelijk onderweg mee te nemen en bedoeld om hongerige magen te stillen. En dat doet het. En hoe! Heerlijk en superverslavend door al die MSG, volgens Breuker…

Ingrediënten

  • 1 (of 2..) pakjes Shin Ramyon (te verkrijgen bij elke zichzelf respecterende toko)
  • 1 of 2 plakjes process cheese (ja – van die vieze, in plastic ingepakte plakjes. Absoluut geen goede kaas gebruiken, dat werkt niet)
  • 1 ei
  • Gesnipperde lente ui

Hoe maak je het?

Zet de ramyon in een steelpannetje met 500 ml water op het vuur. Doe de inhoud van het zakje met de rode peper erbij en breng dit aan de kook. Breek het ei en voeg deze toe aan de ramyon. Is de ramyon gaar? Haal het pannetje dan van het vuur en giet de inhoud in een kom. Snel, snel, snel de plakjes kaas erbij en roer met je stokjes. Wat gesnipperde lente-ui erover heen en klaar ben je.

Te veel noedels over? Bak deze met wat olie en suiker krokant in een koekenpan en je hebt een heerlijke zoete snack!

De zevende aflevering van K-Pod terugluisteren over de Kim-Trump Top? Dat kan hier.

K-Pod is de Korea Podcast van het Haagsch College waarin Remco Breuker en Annette van Soest elke maand de achtergronden bij het nieuws over Noord- en Zuid-Korea bespreken.