Archief - Boekestijn en De Wijk: LIVE

Boekestijn en De Wijk: LIVE
Speciale gast: Beatrice de Graaf

De wereld is volop aan het schuiven. De oorlog in Oekraïne luidt een nieuw tijdperk in voor Europa. Wat zijn de structurele gevolgen? En zijn er parallellen met het verleden? Arend Jan Boekestijn, Rob de Wijk en bespraken het allemaal in de live-editie met publiek van hun podcast Boekestijn en de Wijk! Te gast was historica Beatrice de Graaf.

Onder leiding van presentator Hugo Reitsma doken Arend Jan en Rob op geheel eigen wijze in de laatste ontwikkelingen op het wereldtoneel en analyseerden ze scherp wat ons nog te wachten staat. Op deze avond gingen zij ook uitgebreid in gesprek met het publiek.

Wat gaan wij zelf merken van de veranderende wereldorde? En waar moeten we op gaan letten de komende tijd? Arend Jan en Rob legden het uit en daagden het publiek ook nog uit voor een geopolitieke quiz.

Te gast was Beatrice de Graaf, terrorisme-expert, historicus en faculteitshoogleraar Geesteswetenschappen aan de Universiteit Utrecht.

Rob de Wijk is hoogleraar Internationale Betrekkingen, oprichter van het HCSS en auteur van onder meer De Slag om Europa. 

Arend Jan Boekestijn is historicus verbonden aan de Universiteit Utrecht

Hugo Reitsma is presentator en verslaggever bij BNR Nieuwsradio