Archief - Boris' Brexit

Boris' Brexit

Order, order! In het Verenigde Koninkrijk heerst geen orde, maar chaos. Een paar dagen voor de verkiezingen nemen we de man onder de loep die de Britten tot op het bot verdeelt: Boris Johnson. Wie gaat er schuil achter hét gezicht van de Brexit-campagne. Is hij een politieke clown? Een nieuwe Winston Churchill? Is hier een brokkenpiloot aan het werk? Of een gemaakt speels imago van een keiharde machtspoliticus?

In Boris’ Brexit vertelde Arend Jan Boekestijn het verhaal van Johnsons lange weg naar Number 10. Met behulp van inzichtelijk beeldmateriaal gaf hij een scherpe analyse van Boris’ Brexit-strategie. Regelt deze unieke politicus een unieke Brexit voor zijn land?

Of gooien de verkiezingen van 12 december roet in het eten en is Johnson voor Kerst zijn felbegeerde positie alweer kwijt? Voor het laatste verkiezingsnieuws Skypten we ook met NOS-correspondent Tim de Wit. En Boekestijn keek ook vooruit: Kan BoJo het verdeelde land –inclusief de Schotten– verenigen? Of is hij straks verantwoordelijk voor het einde van het Verenigd Koninkrijk? 

Arend Jan Boekestijn is historicus verbonden aan de Universiteit Utrecht. 

Tim de Wit is correspondent in Londen voor de NOS. Samen met Arend Jan maakt hij Brexit: De Podcast voor NPO Radio 1.

Moderator: Thomas van Zijl, presentator van Haagsch College en BNR Nieuwsradio.