Archief - Café Europa live @ Maastricht

Café Europa live @ Maastricht

De opkomst van China, Brexit, het klimaat, Trump en ga zo maar door - de wereld is vol in beweging en Europa zoekt haar plek. Hoe blijft Europa sterk tussen de geopolitieke uitdagingen van dit moment en welke rol speelt de Europese Unie hierin?

Tijdens deze speciale LIVE Podcast Show gingen Mathieu Segers en Anke Truijen, makers van podcast Café Europa, in gesprek met Europarlementariër voor het CDA, Esther de Lange, over de meest opmerkelijke zaken in de Europese politiek. Hoe staat Europa ervoor?

Ook blikten Mathieu en Anke samen met special guest De Lange terug op het afgelopen verkiezingsjaar. Welke invloed heeft de uitslag van de Europese verkiezingen gehad op de koers van de EU? 

Tot slot wierpen Anke en Mathieu samen met Esther de Lange, vice-voorzitter van de Europese Volkspartij, een blik achter de schermen bij de grootste Europese familie in het Europees Parlement. 

Uiteraard was er ook ruimte voor vragen uit het publiek. 

Luister de opnames van de avond (Café Europa #10) terug via Spotify, iTunes of hier.

Esther de Lange is vice-voorzitter van de Europese Volkspartij (EVP) en delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement. 

Anke Truijen is Europa-redacteur bij Nieuwsuur en maakt de podcast Café Europa van het Haagsch College.

Mathieu Segers is hoogleraar hedendaagse Europese geschiedenis en Europese integratie aan Maastricht University en elke maand te horen in de podcast Café Europa.

Dit is een onderdeel van de Maastricht Europe Days 6-8 december.