Archief - Café Europa Live!

Café Europa Live!
Speciale editie in Nieuwspoort

Voordat de zomervakantie echt losbarst maakten Mathieu Segers en Annette van Soest de balans op van een heet Europees halfjaar. Via Autobahn, Périphérique en Autostrada namen ze je mee langs de belangrijkste gebeurtenissen van dit jaar op het Europese continent.

Welke Europese leider is het meest toe aan vakantie? Meldt deze zomer opnieuw een recordaantal migranten zich aan de Europese buitengrens? En hoe goed is Europa voorbereid op de volgende koude winter? Deze speciale live-editie van de populaire podcast Café Europa duikt in de meest prangende kwesties die de Europese politieke agenda het eerste halfjaar vulde.  

Annette en Mathieu ontvingen stamgast Derk Marseille, die ons helemaal bijpraatte over de belangrijkste ontwikkelingen in EU’s belangrijkste lidstaat Duitsland. Ook gingen ze in gesprek met het publiek en uiteraard ontbraken de beste boekentips voor op het strand niet. Of het nu Costa of Alpen wordt deze zomer - met Café Europa wordt geen enkele Europese discussie onbekend terrein. 

Over Café Europa: 

- Mathieu Segers en Annette van Soest om de week de achtergronden bij het Europese nieuws. Han Dirk Hekking - Europaverslaggever FD en Derk Marseille - correspondent in Duitsland voor oa BNR Nieuwsradio zijn terugkerende stamgasten

- Annette van Soest is presentator en journalist oa voor Haagsch College en BNR Nieuwsradio

- Mathieu Segers is hoogleraar hedendaagse Europese geschiedenis en Europese integratie aan Maastricht University 

- Freek Ewals is de oprichter en programmamaker van Haagsch College en doet de redactie van Café Europa

Café Europa is een initiatief van Haagsch College en Studio Europa Maastricht