Archief - Revolusi, in gesprek met David Van Reybrouck

Revolusi, in gesprek met David Van Reybrouck

David Van Reybrouck beschrijft in zijn nieuwste boek Revolusi hoe de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd niet alleen Indonesië en Nederland raakte, maar ook hoe deze strijd de hele wereld veranderde. 

De Belgische schrijver werkte 5 jaar lang aan zijn onderzoek. Hij interviewde bijna tweehonderd mensen, zoals de laatste nog levende getuigen van de onafhankelijkheidsstrijd. En ook in Nederland bracht zijn zoektocht veel nieuwe verhalen aan het licht. 

Tijdens een speciale livestream van het Haagsch College gaat Van Reybrouck in gesprek met Thomas Erdbrink en met u als kijker thuis.

Vanuit poppodium Het Paard legt Van Reybrouck uit waarom hij nu op een andere manier kijkt naar de dekolonisatie van Indonesië en de rol van Nederland hierin. Welke lessen hebben zijn onderzoek hem geleerd? En hoe pak je zo’n gevoelig onderwerp aan als buitenstaander? 

- David Van Reybrouck is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver van non-fictie, theater en poëzie. Zijn nieuwe boek Revolusi verscheen afgelopen november. Zijn grootste succes behaalde hij met Congo: Een geschiedenis, dat werd bekroond met de Libris Geschiedenisprijs 2010, de AKO Literatuurprijs 2010 en de Prix Médicis 2012. Verder schreef hij onder andere Pleidooi voor populismeTegen verkiezingen en de theaterteksten Para en Missie.

- Thomas Erdbrink schrijft als Bureau Chief Northern Europe voor The New York Times, eerder was hij oa voor dezelfde krant en The Washington Post correspondent in Iran. Verder maakte hij voor de VPRO de serie Onze man in Teheran en presenteerde VPRO Zomergasten. Met Haagsch College staat hij in het theater met zijn theatershow Onze Man in Teheran.