Archief - De Nieuwe Wereldorde

De Nieuwe Wereldorde

De opkomst van China en de gevolgen voor ons

Zet u schrap: de Chinese wereldorde komt er aan. Geholpen door de financiële crisis van 2009, president Trumps protectionisme, de Brexit en opkomend nationalisme in Europa wordt de 21e eeuw, de eeuw van China, zo stelt Rob de Wijk.

Als de Volksrepubliek zijn honderdste verjaardag viert, moet de droom van de Chinese president Xi zijn uitgekomen: China als leider van de wereld.

In zijn Haagsch College legt Rob de Wijk uit dat deze droom werkelijkheid wordt als China koploper wordt van de nieuwe industriële revolutie. De revolutie die gaat over Internet of Things, nanotechnologie en Artificial Intelligence.

Als gevolg hiervan gaat de Westerse wereldorde met zijn democratie, vrijemarkteconomie, internationale recht, mensenrechten en burgerlijke vrijheden op de schop. Wat betekent dit voor ons? En is het tij nog te keren?

Rob de Wijk is hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Leiden en oprichter van het Haagse Centrum voor Strategische Studies.

! Deze avond staat in het teken van de lancering van het nieuwe boek van Rob de Wijk: De Nieuwe Wereldorde

In de webshop van boekwinkel Savannah Bay kun je alvast bestellen. Kies bij het bestellen voor de optie ‘afhalen in de winkel’ en vermeld bij de opmerkingen dat je het boek afhaalt tijdens het evenement in TivoliVredenburg op 19 maart. Je kunt het dan ophalen bij de boekenstand tijdens het evenement. Uiteraard zijn de boeken ook tijdens de avond zelf te koop. Je kunt ter plekke cash en met pin betalen. Rob zal ook signeren!