Archief - De Grote Politieke Eindejaarsshow: dit was 2018!

De Grote Politieke Eindejaarsshow: dit was 2018!

De bekende politieke vloggers Xander van der Wulp, Vincent Rietbergen en Joost Vullings keken vanuit een uitverkochte Koninklijke Schouwburg terug op het afgelopen jaar. Wie waren de winnaars en wie de verliezers op het Binnenhof in 2018?

Gijs Rademakers was te gast om te vertellen over Klaas Dijkhoff, de winnaar van de Politicus van het Jaar verkiezing. Marleen de Rooy verzorgde een minicollege over de financiele keuzes en valkuilen van het kabinet en uiteraard kwamen de belangrijkste gebeurtenissen uit 2018 voorbij: oa het referendum, de dividendbelasting, de donorwet en de sleepwet. En minister Zijlstra bleek toch niet met Poetin een datcha te hebben gezetten en moest vertrekken.. 

Met humor, een quiz en boordevol filmpjes namen de drie vloggers ons door het jaar heen. Met als grote verrassing de hilarische roast door DENK-kamerlid Tunahan Kuzu, die vanaf het podium de 3 heren, de zaal en de Nederlandse pers volledig op de hak nam.

De roast door Kuzu is hier al terug te kijken! Een samenvatting van de volledige show komt rond 21 december op NPO politiek.

Op een fantastisch 2019!