Archief - De Politieke EindejaarsShow

De Politieke EindejaarsShow

Premier Rutte zei het zelf in zijn historische tv-toespraak begin maart. “Je vraag je af, gebeurt dit echt?”

Dit is 2020. Het jaar van een verstikkend virus. Van al dan niet intelligente lockdowns. Van Irma. Van steunpakketten. En van een trouwende minister die daar in de Tweede Kamer met tranen in de ogen zijn excuses voor aanbiedt.

In dit luchtige jaaroverzicht nemen Xander van der Wulp, Joost Vullings en Vincent Rietbergen je mee van de draaiende camera’s naar de wandelgangen. Daar liggen de antwoorden op veelgestelde vragen. Welke politicus heeft het goed gedaan en maakt zich op voor verkiezingswinst volgend jaar? En wie reserveert er alvast, op anderhalve meter afstand, een plekje op het bordes naast de koning? 

En ook dit jaar scout het trio naar onvermoed talent op Het Binnenhof. Een special guest zal in de voetsporen treden van concertpianist en Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn (video!) en cabaretier en Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu (filmpje!).

Beleef een theateravond vanuit huis. Vol filmpjes, analyses en humor. 

Wie crisisjaar 2020 toch met een lach en goed voorbereid op 2021 wil afsluiten, boekt nu tickets voor De Politieke Eindejaarsshow: het gebeurt echt!

De Politieke Eindejaarsshow is een productie van Haagsch College.

- Xander van der Wulp is politiek verslaggever bij de NOS

- Joost Vullings is politiek commentator bij EenVandaag

- Vincent Rietbergen is presentator bij Haagsch College