Archief - De Europese Eindejaarsshow

De Europese Eindejaarsshow

Een nieuw klimaatakkoord, ruzie over de rechtsstaat, het afscheid van Merkel en natuurlijk ook nog altijd corona. 2021 was opnieuw een historisch jaar voor Europa. Nieuwe bedreigingen en grote uitdagingen bepaalden de Brusselse agenda. In een speciale eindejaarsshow blikten Annette van Soest en Mathieu Segers met veel gasten terug op het Europese jaar 2021 en ze keken vooruit. 

Met Esther de Lange doken we in het klimaatakkoord en de Green Deal. Wat is er dit terecht gekomen van alle grootse plannen? Met Samira Rafaela spraken we over de groeiende macht van jongeren, op het dossier klimaat, maar ook LHBTQIA+-rechten. Waarom leidt dat niet alleen tussen, maar vooral binnen lidstaten tot spanning?

En natuurlijk ontbraken vaste gasten Derk Marseille en Eveline Bijlsma niet. Derk praatte ons bij over de plannen van de nieuwe Duitse regering. Wat gaat Europa daarvan merken? En Eveline blikte alvast vooruit op een heel spannend Frans jaar. Blijft Macron in het zadel, of kiezen de Fransen voor een nieuwe president?