Archief - Het KlimaatCollege

Het KlimaatCollege

Is het te laat voor het klimaat?

Het staat op elke voorpagina, is hét politieke debat van nu en zorgt ervoor dat tienduizenden de straat op gaan. Klimaatverandering is een van de grootste problemen van deze tijd. 

In het debat over de wereldwijde opwarming lijkt iedereen zijn eigen feiten te hebben, en zich in zijn eigen kamp terug te trekken. Hoe erg wordt het echt? En wat kunnen we doen? Klimaatjournalist Jelmer Mommers legde het uit tijdens Het KlimaatCollege.

Achter de nieuwsberichten over smeltende ijskappen, uitstervende diersoorten en ontkennende politici groeit een wereldwijde beweging die laat zien: onze toekomst op een steeds warmere aarde schrijven we zelf. Volgens Mommers hebben we nog talloze opties om een veel betere toekomst te bouwen, en is het nooit ‘te laat’ om je aan te sluiten. 

Met zijn college trok de klimaatjournalist volle zalen in zowel PAARD Den Haag als TivoliVredenburg te Utrecht. Het resultaat: twee mooie avonden waarin Mommers de nuance én de hoop terugbracht in het klimaatdebat.

Jelmer Mommers is correspondent Klimaat & Energie en publiceert 4 juni het boek Hoe gaan we dit uitleggen - Onze toekomst op een steeds warmere aarde bij De Correspondent.

Moderator: Thomas van Zijl, presentator bij het Haagsch College en BNR Nieuwsradio.