Archief - INAUGURATIE VAN TRUMP

INAUGURATIE VAN TRUMP

20 januari was het zover. Donald J. Trump werd officieel de 45e president van de Verenigde Staten. Traditiegetrouw legde hij op Inauguration Day de presidentiële eed af vanaf de trappen van Capitol Hill.

Ruim 200 bezoekers maakte dit historische moment live mee in perscentrum Nieuwspoort. Met een vol programma en het bord op schoot. We gingen voor- en nabeschouwen met onze Amerika-deskundige Willem Post. Onder het genot van een sappige Trump-burger uit de keuken van Nieuwspoort luisteren naar de toespraak van Trump.

Maar dat deden we niet voordat we eerst hebben teruggeblikt. Want de eerste dag van Trump betekent ook de laatste voor Obama. Na twee termijnen trekt hij de deur van het Witte Huis achter zich dicht. Hoe zien de VS eruit na acht jaar Obama? Willem Post analyseert en beoordeelt de erfenis van de 44e president.

Direct voor de plechtigheid verzorgden Rob de Wijk en Arend Jan Boekestijn hun show op BNR Nieuwsradio vanuit Nieuwspoort. Onder leiding van presentator Jan Postma keken zij met een actuele gast vooruit op wat ons in Europa te wachten staat met president Trump.

Sprekers van dit evenement waren:

- Willem Post is als Amerika-deskundige verbonden aan het Clingendael Instituut.

- Arend Jan Boekestijn is buitenlandcommentator, historicus en oud-VVD Kamerlid.

- Rob de Wijk is directeur van het Haags Centrum voor Strategische Studies (HCSS).

- Jan Postma is presentator en Amerika-deskundige van BNR.

 

Foto's: Michelle Zandbergen