Archief - BNR Perestrojkast - LIVE

BNR Perestrojkast - LIVE
Jaar van de waarheid in Oekraïne

Bijna 10 jaar is Oekraïne in oorlog met Rusland. En sinds de Russische invasie van februari 2022 probeert het land te overleven en vecht het voor zijn toekomst. Nu de Westerse steun en militaire successen afbrokkelen, komt het land voor een patstelling te staan. Wordt 2024 een cruciaal jaar voor de Oekraïners?

In een speciale live-editie van de podcast BNR Perestrojkast doken de hosts Floris Akkerman en Geert Jan Hahn in de oorlog die de toekomst van Europa bepaalt. Wat staat Oekraïne en zijn inwoners dit jaar te wachten? Nu de podcast 5 jaar bestaat bespraken Floris en Geert Jan in deze bijzondere jubileumeditie de spannende politiek en militaire situatie met gasten Kysia Hekster en Bob Deen. Ook gaven de heren een blik achter de schermen bij het maken van hun podcast en het reizen naar het front. 

Floris en Geert Jan vertelden over hun eigen ontmoetingen met bekende en onbekende Oekraïners. Hoe ziet het dagelijkse leven voor Oekraïners eruit in oorlogstijd? Zijn ze oorlogsmoe? Hebben ze vertrouwen in het Westen? Uiteraard ontbrak ook de vaste mop van Joost Bosman niet en was er een echte Perestrojkast Quiz. Een avond voor iedereen die wilde weten hoe de ontwikkelingen in Midden- en Oost-Europa ook ons leven beïnvloeden. 

  • Geert Jan Hahn is slavist en journalist bij BNR Nieuwsradio en host/maker van de podcast BNR Perestrojkast
  • Floris Akkerman is verslaggever Oost-Europa bij NRC en Reformatorisch Dagblad en host/maker van de BNR Perestrojkast
  • Kysia Hekster is EU en Navo-correspondent voor de NOS. Eerder was zij correspondent in Moskou
  • Bob Deen is veiligheidsdeskundige bij Clingendael en Oost-Europadeskundige

BNR Perestrojkast LIVE is een samenwerking tussen BNR NIeuwsradio & Haagsch College