Archief - Ruben en de Chinezen

Ruben en de Chinezen

Ben je klaar voor een wereld waarin China de baas is? De nieuwe supermacht China gaat de wereld onherkenbaar veranderen en dat gaan we allemaal merken.  

Ruben Terlou heeft door zijn reisreportages zelf ervaren hoe China de wereld steeds meer in haar greep krijgt. In een persoonlijk interview legt hij aan de hand van beelden en eigen foto’s uit wat China’s toenemende macht betekent voor ons en de rest van de wereld.

Hoe werkt de allesbepalende, maar ondoorgrondelijke Communistische Partij? En wat vertelt China’s coronapolitiek over de toekomstige relatie met het Westen? Tijdens dit interactieve gesprek laat Ruben de wereld van de Chinezen zien en gaat hij in gesprek met kijkers thuis. Ruben geeft de Chinezen van de nieuwe wereldmacht een gezicht en vertelt hoe zij hun omgeving concreet veranderen.

Ruben Terlou is fotograaf, documentairemaker en arts. Hij maakte voor de VPRO de documentaireseries Langs de oevers van de Yangtze (2016), Door het hart van China (2018), Chinese Dromen (2019) en De wereld van de Chinezen (2021).

Ruben werd geïnterviewd door Thomas van zijl, presentator bij Haagsch College