Archief - De Amerikaanse Verkiezingsshow: The Kick-Off

De Amerikaanse Verkiezingsshow: The Kick-Off

Weet Trump eind 2020 zijn macht te consolideren of rekent Amerika af met de huidige president? Wie gaat het tegen hem opnemen? En hoe zijn de kansen verdeeld? Op de dag dat de Amerikaanse voorverkiezingen van start gingen in Iowa, blikten we vooruit op de strijd om het Witte Huis.

In een mini-college legde Amerika-kenner Adriaan Andringa eerst uit wie van de (vele!) Democratische kandidaten de grootste kanshebbers zijn. Wordt het de sterk in populariteit stijgende Elizabeth Warren of de oorspronkelijk gedoodverfde favoriet Joe Biden? En wat willen de kanshebbers eigenlijk met de Verenigde Staten en de rest van de wereld?

Voor het laatste nieuws schakelden we met Amerika-correspondent Jan Postma vanuit de Verenigde Staten. Hoe staat het er voor in Iowa op de dag van de voorverkiezingen?

Daarna praatte Adriaan met Amerika-deskundigen Willem Post en Bernard Hammelburg over de agenda en campagne van Trump. Wat zijn zijn plannen voor een mogelijk tweede termijn? Hoe groot is de kans dat hij wordt herkozen? En in hoeverre beïnvloedt de impeachment-procedure tegen Trump zijn race? 

  • Adriaan Andringa is Amerika-deskundige en schreef Gevecht om Amerika

  • Willem Post is als Amerika-deskundige verbonden aan het Clingendael Instituut en schreef o.a. De spiegel van Amerika

  • Bernard Hammelburg is buitenlandcommentator bij BNR Nieuwsradio en voormalig Amerika-corresponden

  • Jan Postma is Amerika-correspondent voor BNR en de Telegraaf en is auteur van De Trump-fluisteraars