Archief - De Zeven Vinkjes

De Zeven Vinkjes
Waarom mannen zoals Joris zo vaak de baas mogen spelen

In recordtijd is het een begrip geworden in de Nederlandse taal: de zeven vinkjes man. De man die niet gediscrimineerd kán worden, die zich nooit in een andere cultuur of sociale klasse heeft hoeven invechten, en die dus niet kan weten hoe kansenongelijkheid voelt.

In zijn boek De 7 Vinkjes houdt Joris Luyendijk zijn medevinkjes een spiegel voor. Wat doet het met je persoonlijkheid en wereldbeeld, wanneer je door je vinkjes zo’n tekort aan levenservaring hebt? En wat gebeurt er met je zelfbeeld op het moment dat je eerlijk onder ogen ziet dat je succes niet alleen te danken is aan hard werken, maar vooral ook aan je vinkjes? Het stellen van deze vragen werd Joris niet altijd in dank afgenomen.

Op deze avond legde Joris uit wat hij met zijn boek echt wil duidelijk maken. Hoe bepaalt drie procent van de bevolking wat in Nederland de norm is voor kwaliteit? Deze inspirerende en ongemakkelijke avond is ook voor jouw vriend, echtgenoot, broer, collega, baas of vader die diversiteit prima vindt “zolang het maar niet ten koste gaat van de kwaliteit.”

- De avond werd gepresenteerd door Stefan de Vries, presentator voor Haagsch College en verslaggever voor o.a. Euronews en BNR Nieuwsradio.