Café Europa Live!

Café Europa Live!
Mathieu en Annette gidsen je door de Europese politiek

Voordat de zomervakantie echt losbarst maken Mathieu Segers en Annette van Soest de balans op van een heet Europees halfjaar. Via Autobahn, Périphérique en Autostrada nemen ze je mee langs de belangrijkste gebeurtenissen van dit jaar op het Europese continent.

Welke Europese leider is het meest toe aan vakantie? En hoe zonnig zijn de politieke vooruitzichten? Deze speciale live-editie van de populaire podcast Café Europa duikt in de meest prangende kwesties die de Europese politieke agenda het eerste halfjaar vulde.  

Annette en Mathieu gaan in gesprek met Kysia Hekster, NOS-correspondent voor de EU en Navo. Ook ontvangen ze stamgast Derk Marseille, die ons helemaal bijpraat over de belangrijkste ontwikkelingen in EU’s belangrijkste lidstaat Duitsland. En uiteraard ontbreken de beste boekentips voor op het strand niet. Of het nu Costa of Alpen wordt deze zomer - met Café Europa wordt geen enkele Europese discussie onbekend terrein. 

Over Café Europa: 

- Mathieu Segers en Annette van Soest om de week de achtergronden bij het Europese nieuws. Han Dirk Hekking - Europaverslaggever FD en Derk Marseille - correspondent in Duitsland voor oa BNR Nieuwsradio zijn terugkerende stamgasten

- Annette van Soest is presentator en journalist oa voor Haagsch College en BNR Nieuwsradio

- Mathieu Segers is hoogleraar hedendaagse Europese geschiedenis en Europese integratie aan Maastricht University 

- Freek Ewals is de oprichter en programmamaker van Haagsch College en doet de redactie van Café Europa

Café Europa is een initiatief van Haagsch College en Studio Europa Maastricht

 

 

  • Spreker(s) Annette van Soest
    Mathieu Segers
  • Datum5 Juli 2023
  • Inloop18:45 uur
  • Avond19:30 - 21:00 uur
  • Kosten€14,50
  • LocatiePerscentrum Nieuwspoort, Den Haag
Reserveer zaaltickets!