De Geopolitieke Macht van Noord-Korea

De Geopolitieke Macht van Noord-Korea
Hoe Kim Jong-un de onvrije wereld mogelijk maakt

De Oekraïne-oorlog en de oorlog in Gaza en Israël hebben de wereldpolitiek voorgoed veranderd. In beide oorlogen speelt Noord-Korea door haar technologie en wapens een cruciale rol. Hoe is Noord-Korea de fabriek van de onvrije wereld geworden? En wat doen deze successen met de militaire ambities van Kim Jong-un zelf?

In De Geopolitieke Macht van Noord Korea analyseert hoogleraar Remco Breuker de groeiende invloed van Noord-Korea op het wereldtoneel. Hoe werd Kim Jong-un de actiefste bondgenoot van Poetin? En wat staat de wereld nog te wachten nu Noord-Korea steeds invloedrijker wordt?

In zijn college duikt Breuker ook in de gevolgen voor de eigen regio. Is Kim Jong-un uit op een conflict met Zuid-Korea? En hoe kan Seoul nog rekenen op steun als Trump verkozen wordt? Op deze avond hoor je alles wat je moet weten over de groeiende invloed van Noord-Korea op de wereldpolitiek.

Remco Breuker is hoogleraar Koreastudies aan de Universiteit Leiden en auteur van De B.V. Noord Korea en De Koreaanse Golf

De moderator van de avond is Annette van Soest, journalist en presentator voor o.a. Haagsch College

De Geopolitieke Macht van Noord-Korea was eerder al te zien op 15 april 2024

  • Spreker(s) Remco Breuker
  • Datum18 februari 2025
  • Inloop18:45 uur
  • Avond19:30 - 21:00 uur
  • Kosten€19,00
  • LocatiePerscentrum Nieuwspoort, Den Haag
Reserveer tickets