De geopolitiek van A.I.

De geopolitiek van A.I.
Haroon Sheikh over de kansen en het gevaar voor Europa

De ontwikkelingen rond Artificiële Intelligentie gaan razendsnel. Zo snel zelfs dat de grootste tech-ceo’s een ontwikkelpauze willen om ongelukken te voorkomen. AI boezemt angst in, maar belooft ook nieuwe technologische revolutie. Wat betekent deze revolutie voor de verhoudingen in de wereld? Haakt Europa aan, of verliezen we Amerika en China met hun techreuzen definitief uit het oog?

In De geopolitiek van A.I. vertelt Haroon Sheikh alles over de kansen en het gevaar van A.I. voor ons in Europa. Kunnen we onze eigen veilige A.I.-technologie ontwikkelen? Of worden we een speelbal van meedogenloze supermachten als we geen risico’s accepteren?

Op deze avond gidst Haroon je voorbij alle droom- en doemscenario’s en laat scherp en helder zien hoe A.I. de geopolitiek op z’n kop zet. Hoe doen we het in Nederland? En hoe ziet  'Europese A.I.’ eruit? In De geopolitiek van AI hoor je alles wat je moet weten over de impact van A.I. op de wereldpolitiek.

Haroon Sheikh is senior wetenschapper bij de WRR en bijzonder hoogleraar Strategic Governance of Global Technologies aan de VU

De avond wordt gepresenteerd door Annette van Soest, presentator en journalist voor o.a. Haagsch College en Follow the Money

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door Booking.com

  • Spreker(s) Haroon Sheikh
  • Datum29 januari 2024
  • Inloop18:45 uur
  • Avond19:30 - 21:00 uur
  • Kosten€12,50
  • LocatiePerscentrum Nieuwspoort, Den Haag
Reserveer zaaltickets