Masterclass Europa

Masterclass Europa

 

Door Instituut Clingendael en Haagsch College

Welke invloed heeft de Brexit de komende jaren op de rest van de EU? Komt er toch een gezamenlijk Europees migratiebeleid en hoe kwetsbaar is Europa voor cyberaanvallen?

In aanloop naar de Europese verkiezingen bundelen Instituut Clingendael en Haagsch College hun krachten met de Masterclass Europa. Drie colleges over de belangrijkste uitdagingen voor de EU in deze onrustige tijden.

15 April - College 1: Brexit en Handel - Rem Korteweg

Op de eerste avond van de Masterclass gaat Rem Korteweg in op de consequenties van de Brexit voor de Europese lidstaten. En spreekt hij over de handelsbetrekkingen tussen de EU en de rest van de wereld in het tijdperk Trump. Wat staat er allemaal op het spel voor de welvaart in Europa?

Rem Korteweg is Groot Brittannië-kenner en Handelexpert van Instituut Clingendael. Foto Rem: Studio Oostrum, Den Haag. Moderator: Anke Truijen, Europa-redacteur Nieuwsuur

29 April - College 2: Cybersecurity - Sico van der Meer

Kan Europa de diverse dreigingen in het cyberdomein wel aan? Volgens Sico van der Meer kunnen cyberaanvallers enorme schade toebrengen aan Europa. Waar komt de dreiging vandaan en hoe hiermee om te gaan?

Sico van der Meer is Cybersecurity-expert van Instituut Clingendael.
Moderator: Anke Truijen, Europa-redacteur Nieuwsuur


13 Mei - College 3: Migratie - Monika Sie Dhian Ho

Het vluchtelingenvraagstuk leidt tot spanningen tussen EU-lidstaten en onder de Europese bevolkingen. Is er zicht op een gezamenlijke migratiebeleid? En in hoeverre speelt dit vraagstuk populisme in de kaart?

Monika Sie Dhian Ho is directeur en EU- en migratiedeskundige van Instituut Clingendael 
Moderator: Anke Truijen, Europa-redacteur Nieuwsuur

Foto's Sico van der Meer en Rem Korteweg: Studio Oostrum, Den Haag. Foto Monika Sie Dhian Ho: Marjolein Vinkenoog
Foto Europees Parlement: Sébastien Bertrand via Flickr

 

NB: Het is ook mogelijk om tickets voor een gedeelte of een losse sessie uit de Masterclass te kopen. Een losse sessie kost €19,50. Ga hiervoor haar de betreffende avond: 15 april, 29 april en 13 mei.

 • Spreker(s) Rem Korteweg
  Sico van der Meer
  Monika Sie Dhian Ho
  Anke Truijen
 • Datum15 april, 29 april, 13 mei 2019
 • Inloop18:30 uur
 • Avond19:30 - 21:45 uur
 • Kosten€50,00
 • LocatiePerscentrum Nieuwspoort, Den Haag
Reserveer tickets Sponsor