Niemand die het ziet

Niemand die het ziet
Zitten we middenin een onzichtbare oorlog?

Zijn we in oorlog zonder het te zien? Digitale sabotage, online spionage en grootschalige desinformatie maken de wereld tot een permanent strijdtoneel. Hoe kwetsbaar zijn we als we niet zien hoe we worden aangevallen? En weten we eigenlijk zelf wel hoe ver onze geheime diensten gaan in de digitale oorlogsvoering?

Niemand die het ziet duikt dieper in de schimmige wereld die de gelijknamige documentaireserie in beeld brengt. Op deze speciale avond laat journalist Huib Modderkolk zien hoe digitale oorlogsvoering werkt en welke impact het op de samenleving heeft. Met twee aansprekende gasten gaan we in gesprek over wat nodig is om onze vrijheid te beschermen als we continu onder vuur liggen. Met hen praten we verder over desinformatie. 

Hoe wapenen we ons tegen desinformatie die de democratie uitholt? En kan de waarheid nog bovendrijven als we blijvend overspoeld worden door nepnieuws, propaganda en verdraaiingen? Niemand die het ziet maakt duidelijk wat er op het spel staat en hoe we hoe we ons als samenleving kunnen verdedigen.

Niemand die het ziet (bekijk de trailer!) is een vierdelige documentaireserie van BNNVARA en The Other Room en is nu te streamen via NPO Start.

Huib Modderkolk is onderzoeksjournalist voor De Volkskrant en schrijft al tien jaar over inlichtingendiensten en digitale oorlogsvoering.

  • Spreker(s) Huib Modderkolk
  • Datum3 april 2024
  • Inloop19:30 uur
  • Avond20:00 - 22:15 uur
  • Kosten€14,50
  • LocatieTivoli Vredenburg, Utrecht
Reserveer nu!