Xi's China

Xi's China
Hoe wil China de wereld naar zijn hand zetten?

Niemand kan meer om China heen. Van corona tot wereldhandel: wat er in China gebeurt, heeft diepe impact op ons leven. En de nieuwe supermacht boezemt meer en meer angst in nu onze afhankelijkheid van ‘de fabriek van de wereld’ steeds duidelijker wordt. Hoe wil China de wereld naar zijn hand zetten met die groeiende macht?

Het antwoord op die vraag weet slechts één man: Xi Jinping. Zijn wil is letterlijk wet in de tweede economie van de wereld. In Xi’s China duikt China-expert Ties Dams in het denken van Xi en analyseert hij scherp hoe het land onder Xi’s leiding verandert. Kan de sterke leider zijn grote ambities waar maken? Of brengen zijn coronapolitiek en de onzekere economie zijn macht in gevaar?

Met de oorlog in Oekraïne in gedachte lijkt een aanval op Taiwan tot een ongekend wereldconflict te leiden. Hoe hard wil Xi het spel om het eiland spelen? En wat zijn de gevolgen voor ons in Europa nu China haar macht steeds meer laat gelden op het wereldtoneel? In een pakkend verhaal met mooie beelden vertelt Ties Dams alles wat je moet weten over de nieuwe Chinese keizer.

Ties Dams is onderzoeker bij Clingendael en auteur van o.a. De nieuwe keizer: Xi Jinping, de machtigste man van China. Zijn nieuwe boek is "Xi: het ware verhaal van de man die de toekomst van de wereld in handen heeft."

Xi’s China wordt gepresenteerd door Thomas van Zijl

Bekijk gegevens