Europa Draait Door LIVE - De Verkiezingsshow
Europa Draait Door LIVE - De Verkiezingsshow
Wat staat er op het spel voor Europa?

Hoe snel moet Oekraïne lid worden van de EU? Gaan de klimaatplannen te ver of juist niet ver genoeg? En hoe beschermen we Europa nu de wereld met een vijandig Rusland en opkomend China? Nooit eerder stond er zoveel op het spel bij de Europese Verkiezingen.

In een speciale avond van de populaire VPRO podcast Europa Draait Door duiken Arend Jan Boekestijn en Tim de Wit vlak voor die verkiezingen op geheel eigen wijze in de campagne en de belangrijkste verkiezingsthema’s. Zo gaan de heren onder andere in gesprek met een aansprekende gast en brengen scherpe analyses van de laatste ontwikkelingen in Europa.

Een vol programma waarin Tim en Arend Jan met humor en inhoud het publiek vakkundig wegwijs maken in het Europa van vandaag. Er is muziek van Kiki Schippers en uw eigen kennis wordt getest in de Grote Europa Draait Door Quiz. Mis deze bijzondere avond dus niet!

De zes gasten zijn:

  • Minister Ollongren van Defensie in Den Haag
  • Saskia Dekkers in Rotterdam
  • Diederik Samsom in Tilburg
  • Joris Luyendijk in Amsterdam
  • Beatrice de Graaf in Utrecht
  • Mart de Kruif in Nijmegen

Europa Draait Door LIVE is een samenwerking tussen Haagsch College en VPRO.

Tim de Wit is presentator van de podcast Europa Draait Door. Daarnaast presenteert hij op Radio 1 Bureau Buitenland. Eerder was hij o.a. correspondent in het Verenigd Koninkrijk en schreef hij het boek Wankel Koninkrijk.

Arend Jan Boekestijn is als historicus oa verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hij maakt de podcasts Europa Draait Door en Boekestijn & De Wijk.

De Europese verkiezingen zijn van 6 tot 9 juni 2024.

Locaties