Café Europa #S2E15 Caroline de Gruyter & VOLT

Café Europa #S2E15 Caroline de Gruyter & VOLT

Spreker(s): Mathieu Segers, Annette van Soest Datum: 25-02-2021

In deze aflevering spreken Annette en Mathieu maar liefst drie gasten: 

  • 02.50 - 35.15 min: Caroline de Gruyter schuift aan en vertelt over haar nieuwe boek ‘ Beter wordt het niet’. Wat leert de geschiedenis van het Habsburgse Rijk ons over de huidige staat van de EU? Ook kijken we met een Oostenrijkse bril naar Europa. De Gruyter is Europa-correspondent, columnist voor oa NRC en schrijver van verschillende boeken over Europa. Haar nieuwe boek >> https://www.devriesvanstockum.nl/9789044542585-beter-wordt-het-niet.html 

  • 35.16 - 46.12 min: Zoals elke week bellen we met Derk Marseille, onze ogen en oren in dit Duitse verkiezingsjaar. Hij vertelt over de onderlinge dynamiek tussen het CSU en CDU. Welke positie heeft het CSU? 

  • 46.13 - 1.14.00 min: Reinier van Lanschot, co-voorzitter van VOLT Europa, legt het idee achter zijn pan-Europese partij uit. Ook vertelt Mathieu hoe Reinier vroeger als student in de collegezaal was. 

Lees- en kijktips in deze aflevering: 

Mathieu Segers en Annette van Soest bespreken in elke aflevering de achtergronden bij het Europese nieuws. En bellen met Derk Marseille in Berlijn.

Mathieu Segers is hoogleraar hedendaagse Europese geschiedenis en Europese integratie aan Maastricht University 

Annette van Soest is presentator en journalist oa voor Haagsch College en RTL Z

Derk Marseille is correspondent in Duitsland voor Nederlandse media waaronder BNR Nieuwsradio

Café Europa wordt mede mogelijk gemaakt door Studio Europa Maastricht