Café Europa #S2E18 Het Frankrijk van Macron - Stefan de Vries

Café Europa #S2E18 Het Frankrijk van Macron - Stefan de Vries

Spreker(s): Annette van Soest Datum: 02-04-2021

Wat heeft president Macron waar kunnen maken van zijn Europese ambities? 

In deze aflevering praat Annette met Han Dirk Hekking, Algemeen Verslaggever Europa van het FD, en Stefan de Vries, Europa-verslaggever en oud-correspondent in Frankrijk. Ze kijken naar de rol van Frankrijk binnen de EU en hoe het land er zelf voor staat. Ook aandacht voor de Franse verkiezingen volgend jaar. Hoe groot is de kans dat hij Macron wordt herkozen? 

En zoals elke aflevering wordt er met Berlijn gebeld, waar correspondent Derk Marseille, de Duitse verkiezingscampagne in de gaten houdt. Het wordt steeds spannender tussen de Groenen en CDU/CSU. 

Leestip in deze aflevering: 

Mathieu Segers en Annette van Soest bespreken de achtergronden bij het Europese nieuws. En bellen elke aflevering met Derk Marseille in Berlijn. Han Dirk Hekking valt af en toe in voor Mathieu.

  • Stefan de Vries is Europa-verslaggever voor Euronews en BNR. En oud-correspondent in Parijs. Wil je meer weten over de Franse politiek schrijf je in voor de nieuwsbrief van Stefan via nieuws.devries.fr/

  • Annette van Soest is presentator en journalist oa voor Haagsch College en RTL Z

  • Han Dirk Hekking is Algemeen Verslaggever Europa voor het Financieele Dagblad en maker van de nieuwsbrief Europamania

  • Mathieu Segers is hoogleraar hedendaagse Europese geschiedenis en Europese integratie aan Maastricht University 

  • Derk Marseille is correspondent in Duitsland voor Nederlandse media waaronder BNR Nieuwsradio en Café Europa. Wil je meer weten over Duitsland, zie ook Duitslandnieuws.nl   

Café Europa is een initiatief van Haagsch College en Studio Europa Maastricht