Archief - Café Europa LIVE!

Café Europa LIVE!
Speciale Live editie in Nieuwspoort

De oorlog in Oekraïne heeft Europa voor grote uitdagingen gesteld. In deze speciale LIVE editie van Café Europa bespreken Annette van Soest en Mathieu Segers hoe de recente gebeurtenissen de EU radicaal zullen veranderen. 

En met Bob Deen, van Instituut Clingendael, praten ze over Europese defensie en onze relatie met Rusland. Komt er een speciale Europese poot in de NAVO, of worden de geesten toch warm gemaakt voor een Europees leger? En in hoeverre drijft Poetin Oekraïne en landen als Georgië en Moldavië in handen van de EU? 

Uiteraard wordt er ook met Berlijn en Parijs geschakeld. In Berlijn vertelt Derk Marseille, Duitsland-correspondent, alles over de Zeitenwende - de grote verandering in het Duitse buitenland- en defensiebeleid nav deze oorlog. En vanuit Parijs praat correspondent Eveline Bijlsma je bij over welke plannen Macron heeft met de EU. Wordt Europa dan eindelijk een speler van formaat op het geopolitieke wereldpodium? 

Kom naar deze speciale LIVE editie van Café Europa waar Annette en Mathieu je ook een kijkje achter de schermen geven van hun succesvolle podcast en uitgebreid in gesprek gaan met het publiek.

Annette van Soest is presentator en journalist oa voor Haagsch College en BNR Nieuwsradio
- Mathieu Segers is hoogleraar hedendaagse Europese geschiedenis en Europese integratie aan Maastricht University
- Bob Deen is Senior Research Fellow bij Instituut Clingendael en gespecialiseerd in Defensie en Oost-Europa
- Eveline Bijlsma is correspondent in Parijs voor oa RTL Nieuws, BNR Nieuwsradio en Café Europa 
- Derk Marseille is correspondent in Duitsland voor oa BNR Nieuwsradio, Duitslandnieuws en Café Europa

De podcast Café Europa is een initiatief van Haagsch College en Studio Europa Maastricht