Archief - Het Haagsch Foto College

Het Haagsch Foto College

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Een onfortuinlijke foto kan zomaar een politieke carrière kosten. Ad Melkerts dagen waren in 2002 opeens geteld toen hij mokkende met een verschraald biertje naast een triomfantelijke Pim Fortuyn op de foto werd gezet.

Politiek en fotografie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vlak voor de verkiezingen zoomen we in op deze relatie tijdens het Haagsch Foto College.

Lars Boering, directeur van World Press Photo gaf een mini-college aan de hand van iconische foto’s. Hoe kan een foto een politicus maken of breken? En welke rol spelen beelden in de verkiezingscampagne?

Met de ervaren Binnenhof-fotografen Freek van den Bergh en Martijn Beekman in het panel keken we naar de praktijk. De fotografen gaven ons een uniek inkijkje in hun dagelijkse werk. Hoe ziet de politiek eruit door de lens van een parlementair fotograaf? Welk beeld hebben zij van onze politici?

Sprekers:

- Lars Boering is directeur van World Press Photo

- Martijn Beekman is freelance parlementair-fotograaf. Eerder werkte hij oa voor de Volkskrant en het ANP. Hij won de Zilveren Camera in 1996 en 2007.

- Freek van der Bergh is parlementair-fotograaf van de Volkskrant. Hij maakt daarnaast fotoreportages; oa in Calais en tijdens de Amerikaanse verkiezingen.

Bekijk hier het magazine van dit college.

 

Foto's