Archief - FUTUROntmoet: Pia Dijkstra

FUTUROntmoet: Pia Dijkstra

Ze is de vrouw achter de veelbesproken donorwet: D66-Kamerlid Pia Dijkstra. Na een nipte meerderheid in de Eerste Kamer is de wet straks misschien onderwerp van het allerlaatste referendum. Hoe kreeg ze de wet door beide kamers? En waar komt haar strijdlust vandaan?

Maandag 11 juni konden jonge ambtenaren kennismaken met Pia Dijkstra. FUTUR organiseerde samen met het Haagsch College een ontmoeting met het D66-Kamerlid waarin zij in intieme setting met elkaar in gesprek gingen. Hoe werkt ze samen met coalitiepartners die hele andere opvattingen hebben over gevoelige ethische kwesties?  En waarom zit ze liever in de Kamer dan in Vak K? Tijdens ‘FUTUR Ontmoet Pia Dijkstra’ kom je erachter.

Pia Dijkstra zit sinds 2010 in de Tweede Kamer voor D66. Haar initiatiefwet over orgaandonatie werd dit jaar na een spannend debat aangenomen door de Eerste Kamer. Ook strijdt Dijkstra voor de mogelijkheid tot vrijwillige levenseinde. Voor haar Kamerlidmaatschap was Dijkstra jarenlang programmamaker en nieuwslezer bij het NOS Journaal.

FUTUR organiseert de FUTUR Ontmoet-reeks in samenwerking met het Haagsch College. In collegetour-setting stellen de deelnemers de vragen. Het evenement is in Nieuwspoort, Den Haag. Deelname is gratis. De inloop is vanaf 19.30 uur, na afloop is er een borrel. Politiek journalist Vincent Rietbergen is de presentator van de avond.