Archief - De geopolitiek van AI

De geopolitiek van AI
Haroon Scheikh over de kansen en het gevaar voor Europa

De ontwikkelingen rond Artificiële Intelligentie gaan razendsnel. Zo snel zelfs dat de grootste tech-ceo’s een ontwikkelpauze willen om ongelukken te voorkomen. AI boezemt angst in, maar belooft ook nieuwe technologische revolutie. Wat betekent deze revolutie voor de verhoudingen in de wereld? Haakt Europa aan, of verliezen we Amerika en China met hun techreuzen definitief uit het oog?

In De geopolitiek van AI vertelde Haroon Sheikh alles over de kansen en het gevaar van AI voor ons in Europa. Kunnen we onze eigen veilige AI-technologie ontwikkelen? Of worden we een speelbal van meedogenloze supermachten als we geen risico’s accepteren?

Op deze avond gidste Haroon je voorbij alle droom- en doemscenario’s en liet scherp en helder zien hoe AI de geopolitiek op z’n kop zet. Hoe doen we het in Nederland? En hoe ziet  'Europese AI’ eruit? In De geopolitiek van AI hoorde je alles wat je moet weten over de impact van AI op de wereldpolitiek.

Haroon Sheikh is senior wetenschapper bij de WRR en bijzonder hoogleraar Strategic Governance of Global Technologies aan de VU.

De avond werd gepresenteerd door Annette van Soest, presentator en journalist voor o.a. Haagsch College en Follow the Money

Deze avond werd mede mogelijk gemaakt door Booking.com