Archief - Livestream: Waarom De Meeste Mensen Deugen

Livestream: Waarom De Meeste Mensen Deugen

Als afsluiter van een fantastische - helaas door corona abrupt onderbroken - theatertour van Rutger Bregman: Waarom De Meeste Mensen Deugen - De Livestream!

Op 3 september 2020 vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, een avond over een radicaal idee - met bijna 20.000 bezoekers die thuis naar het theater gingen en het college van Rutger bijwoonden via de livestream. Wat een avond!

Een avond over een idee waar machthebbers al eeuwen bang voor zijn. Waar religies en ideologieën zich tegen hebben gekeerd, media maar weinig over berichten en de geschiedenis één lange ontkenning van lijkt.

Het idee: de meeste mensen deugen. Dat toonde Rutger Bregman aan in dit college, gebaseerd op zijn boek.

Met overdonderende bewijs en verrassendste verhalen uit de geschiedenis, psychologie, biologie en economie, liet Bregman zien dat mensen niet geneigd zijn tot het slechte, maar juist tot het goede.

Een avond waarna je weet dat de wereld radicaal kan veranderen en je voor altijd anders naar het nieuws, de politiek, en de wereld om je heen kijkt.

- Rutger Bregman is historicus. Zijn bestseller Gratis geld voor iedereen verscheen in 32 landen. In september 2019 publiceerde hij het boek De meeste mensen deugen bij De Correspondent.

Foto's door Simone Both.