Haagsch College met Dirk De Wachter

Haagsch College met Dirk De Wachter
Over troost en een betekenisvol leven

Een leven lang hielp de bekende Vlaamse psychiater Dirk De Wachter mensen met grote tegenslag in het leven. Maar als het noodlot bij hemzelf toeslaat, wordt hij hard geconfronteerd met de vraag wat ons leven betekenis geeft. Wat biedt troost en geeft moed als de dood je recht in de ogen aankijkt?

In een avondvullend gesprek met Dirk De Wachter deelt de psychiater zijn inzichten uit tientallen jaren ervaring in de spreekkamer en uit zijn eigen worsteling met een levensbedreigende ziekte. Waarom kunnen we de zin van ons eigen leven volgens hem alleen vinden in de relatie met de ander? 

In een avond vol kunst, filosofie en de troost van muziek laat De Wachter zien hoe schoonheid ons kan helpen op het kronkelige pad naar het goede leven. Maar ook wat we kunnen doen tegen psychisch lijden in een samenleving waarin eenzaamheid een groeiend probleem is. 

Dirk De Wachter is psychiater-psychotherapeut en diensthoofd systeem- en gezinstherapie aan het Universitair Psychiatrisch Centrum van de K.U.Leuven. Hij is auteur van meerdere boeken, waaronder zijn meest recente Vertroostingen 
 

De avond wordt gepresenteerd door Annette van Soest, presentator en journalist voor o.a. Haagsch College en Follow the Money

 

Drie avonden in oktober en november in het Oude Luxor, in TivoliVredenburg en de Koninklijke Schouwburg.

  • Spreker(s) Dirk De Wachter
  • Datumvanaf 15 oktober
  • Inloop19:45 uur
  • Avond20:15 - 22:00 uur
  • KostenVanaf €20,-
  • LocatieMeerdere theaters, In meerdere steden
Reserveer tickets!