Stine Jensen: Faalmoed

Stine Jensen: Faalmoed
Livestream over de kunst van het falen

Succes vieren we graag. Op social media spatten de jaloersmakende hoogtepunten elke dag van ons scherm. We krijgen likes voor een gelikt leven, maar over onze mislukkingen zijn we minder openhartig. Toch wordt het delen van je kwetsbaarheid en missers steeds populairder. Hoe kunnen we nu het beste omgaan met ons eigen falen en dat van anderen?

Stine Jensen verkent in de livestream Faalmoed het groeiende belang van falen in onze samenleving. Van individuele mislukkingen tot de falende overheid bij de toeslagenaffaire. Wanneer wekt fouten maken sympathie op en wanneer afgrijzen?  En moeten we altijd iets leren van onze fouten?

In deze tijd van likes en cancel culture ligt de angst voor falen steeds meer op de loer. In een interactief college en interview legt Stine uit waarom we beter moeten omgaan met mislukkingen - in ons eigen leven en in de samenleving. 

Stine Jensen is filosoof, programmamaker en auteur van o.a haar nieuwste boek Faalmoed en andere filosofische overdenkingen

Stine werd geïnterviewd door Thomas van Zijl, presentator bij Haagsch College

Het boek Faalmoed en andere filosofische overdenkingen van Stine Jensen reserveer je alvast bij onze vrienden van De Vries Van Stockum.

Opnamedatum: 18 mei 2021.

  • Spreker(s) Stine Jensen
  • Beschikbaar Direct beschikbaar!
  • Kosten€12,00
  • DuurAnderhalf uur!