Het Grote Noord-Korea College

Het Grote Noord-Korea College
Remco Breuker over het meest gesloten land ter wereld

Hoe gevaarlijk is Kim Jong-un met zijn kernwapens? En hoeveel macht heeft Kim Jong-un nu eigenlijk? Tijdens het Grote Noord-Korea College neemt Remco Breuker ons mee naar het meest gesloten land ter wereld. Hoe komt het regime aan zijn geld? En hoe lang blijft het nog goed gaan voor de Kim-dynastie?

Hoogleraar Koreastudies Breuker vertelt waar zijn fascinatie vandaan komt voor het land met een lange en rijke geschiedenis. Waarom kon juist hier zo’n keiharde dictatuur ontstaan? En hoe ziet het leven eruit voor een gewone Noord-Koreaan? 

Noord-Korea is hard getroffen door corona en voedselschaarste. Welke toekomst heeft het land? En hoe bang moeten we zijn voor een straatarm land met een atoombom? Breuker scheidt feit en fictie over het ondoorgrondelijke Noord-Korea. 

Remco Breuker is hoogleraar Koreastudies aan de Universiteit Leiden, schrijver van het boek De B.V. Noord Korea en te horen in de Koreapodcast K-Pod

De moderator van de avond is Annette van Soest, is presentator en journalist voor o.a. Haagsch College en RTL Z. Zij presenteert de Koreapodcast K-Pod

Opnamedatum: 25 november 2021.

  • Spreker(s) Remco Breuker
  • Beschikbaar Direct beschikbaar!
  • Kosten€10,00
  • DuurAnderhalf uur