Joris Luyendijk in Paard!

Joris Luyendijk in Paard!
Joris Luyendijk breekt je uit je bubbel

Let op: vanwege de weersomstandigheden is dit College verplaatst van het Zuiderparktheater naar het Paard!

De verkiezing van Trump en Brexit schokten velen in 2016. Hoe kon dit gebeuren? De schuldige werd als snel gevonden: de filterbubbel. Opgesloten in een eigen wereldje horen mensen alleen nog maar gelijkgestemden. Een ideale voedingsbodem voor nepnieuws en vooroordelen die populistische leiders nu overal in het zadel helpen, van Brazilië tot Italië. Maar klopt dit wel? Joris Luyendijk houdt je in het Bubbel College op confronterende wijze een spiegel voor.

Van de kopbal van Gullit op het EK van 1988 tot aan de opkomst van Wilders en Trump loopt een directe lijn. In een interactief college vol filmpjes en verhalen neemt Joris neemt je mee naar de momenten waarop zijn wereldbeeld barstte. Is niet de bubbel van de ander, maar die van jezelf misschien het probleem?

Joris Luyendijk liet behoorlijk wat stof opwaaien met zijn publicaties over de financiële sector en het Midden-Oosten. Als correspondent werkte hij voor diverse Nederlandse media en veroverde hij meerdere prijzen voor zijn publicaties. Moderator van deze avond is Vincent Rietbergen, presentator bij het Haagsch College.

Foto Zuiderparktheater: Wouter Vellekoop

Vanaf half juni, exacte data volgen z.s.m!

Onze Man in Teheran - Thomas Erdbrink

Lees meer
In meerdere steden

23 maart -> Wordt verplaatst!

Waarom de meeste mensen deugen

Lees meer
uitverkocht
  • Spreker(s) Joris Luyendijk
  • Datum5 september 2019
  • Inloop19:30 uur
  • Avond20:30 - 22:30 uur
  • Kostenvanaf 14.50
  • LocatiePAARD, Den Haag