Poetins oorlog

Poetins oorlog
en de toekomst van Oekraïne

Vladimir Poetin heeft een vernietigende oorlog in Oekraïne ontketend met ongekende gevolgen. Heeft hij een duidelijk einddoel? En tot hoever gaan zijn vertrouwelingen met hem mee? In Poetins Oorlog ontleedt Nederlands bekendste Rusland-kenner Hubert Smeets de machtsfantasie van Poetin en de dynamiek in het Kremlin.

In een mini-college laat Smeets zien wat de Oekraïners daar tegenover stellen. Miljoenen zijn op de vlucht en velen vechten tot het bittere eind. Welke uitweg is er voor president Zelensky? En onder welke voorwaarden zal het strijdende Oekraïne een vredesakkoord accepteren?

Met Han ten Broeke, buitenlanddeskundige bij HCSS, analyseren we de gevolgen voor Europa en de regio. Hoe gaat onze relatie er straks uitzien met Rusland? En kunnen Oekraïne, Moldavië en Georgië binnenkort lid worden van de EU en de NAVO?

Poetins Oorlog is de derde editie van The Hague World Series, een nieuw programma van Haagsch College, HCSS en Nieuwspoort.

Hubert Smeets is journalist en oud-correspondent in Moskou. Hij is oprichter van kennis- en analyseplatform Raam op Rusland

Han ten Broeke is expert buitenlandse politiek en directeur Politiek Zaken bij The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS). Eerder was hij buitenlandwoordvoerder in de Tweede Kamer namens de VVD.


 

Opnamedatum: 22 maart 2022

Foto's door Freek van den Bergh

  • Spreker(s) Hubert Smeets
    Han ten Broeke
  • Beschikbaar Direct beschikbaar!
  • Kosten€10,00
  • DuurAnderhalf uur