Vrij van Corona

Vrij van Corona
Het begin van een nieuw tijdperk

Het coronavirus houdt ons leven al dik een jaar in een houdgreep. Hoe komen we hieruit? En wat is de blijvende impact van virussen op onze samenleving? 

Onlangs verscheen het boek Vrij van corona. Daarin en tijdens deze livestream legt vermaard viroloog Jaap Goudsmit uit wat virussen met ons doen en hoe we ze kunnen stoppen. De razendsnelle ontwikkeling van tests en vaccins danken we aan decennia aan onderzoek. Als topwetenschapper kan Goudsmit als geen ander uitleggen hoe  de complexe wetenschap achter de coronabestrijding nu precies werkt.  

Met de komst van vaccins is er licht aan het eind van de tunnel, maar doemt ook de vraag op wat de blijvende impact is van corona. Goudsmit heeft hier een duidelijk antwoord op. We zijn beland in het immuniceen, het tijdperk waarin we ons permanent kunnen beschermen tegen virussen. Maar dan moeten we onze samenleving wel fundamenteel veranderen.

Jaap Goudsmit is viroloog en epidemioloog aan de Harvard Universiteit. Hij is één van de belangrijkste aidsonderzoekers ter wereld en expert op het gebied van vaccinontwikkeling en veroudering van het immuunsysteem. Onlangs verscheen zijn boek Vrij van corona bij Uitgeverij Pluim

Jaap Goudsmit werd geïnterviewd door Thomas van Zijl, presentator van Haagsch College.

- Opnamedatum: 19 april 2021

- Het boek Vrij van corona kunt u bestellen via onze vrienden bij De Vries Van Stockum.

- Het college is 48 uur na aanschaf terug te kijken.

  • Spreker(s) Jaap Goudsmit
  • Beschikbaar Direct beschikbaar!
  • Kosten€12,00
  • DuurAnderhalf uur