Over the Hill #S1E06 De groeiende invloed van het Westen van Amerika - Guus Valk

Over the Hill #S1E06 De groeiende invloed van het Westen van Amerika - Guus Valk

Spreker(s): Laila Frank Datum: 15-07-2021

We zijn in Europa vooral op de Oostkust gericht – op Washington DC, op New York. Maar die andere kant van het land is rijk aan historie, aan verhalen van betekenis voor het Amerika van vroeger en het Amerika van de toekomst. En de invloed van het Westen groeit alleen maar. 

Om aan dat deel van het land meer kleur en diepte te geven gaat Laila in gesprek met Guus Valk, chef politiek van NRC en oud Amerika-correspondent. 

Een gesprek over de groeiende ongelijkheid in het Westen en de rest van de VS, over West-Amerika als vluchthaven voor ontevreden Amerikanen en idealisten, over de schoonheid en lelijkheid van Las Vegas.  Maar vooral een gesprek over de vraag waarom Laila en Guus zo gefascineerd zijn door het land. 

>> Leestip van Guus Valk: The Grapes of Wrath van John Steinbeck https://www.devriesvanstockum.nl/9780141185064-the-grapes-of-wrath.html 

- Laila Frank interviewt Nederlanders die in Amerika wonen of er een speciale band mee hebben. We zien een land vol onrust en politieke verdeeldheid. Wat zegt dit over de VS en hoe gaat het land verder de komende jaren? En hoe ziet het land eruit als we voorbij het Witte Huis en Capitol Hill kijken?

- Laila Frank is Amerika-journalist voor oa Radio 1 en De Groene Amsterdammer en schuift geregeld aan bij Op1. Ze woonde in LA en Philadelphia en reist heen en weer tussen NL en de VS

Over the Hill wordt mede mogelijk gemaakt door Perscentrum Nieuwspoort