Over the Hill #S1E07 De impact van 20 jaar 9/11 op VS en de wereld - Beatrice de Graaf

Over the Hill #S1E07 De impact van 20 jaar 9/11 op VS en de wereld - Beatrice de Graaf

Spreker(s): Laila Frank Datum: 11-09-2021

Wat heeft the War on Terror betekent voor de veiligheid van het Westen? En wat heeft het gedaan met onze democratische waarborgen?

Laila sprak precies 20 jaar na 9/11 met Beatrice de Graaf, hoogleraar Internationale Betrekkingen en terrorisme expert aan de Universiteit van Utrecht.

Luidt de Amerikaanse terugtrekking uit Afghanistan inderdaad ‘an end of an era’ in zoals de president Biden zegt? Volgens Laila is breekt er in ieder geval een tijd uit van ‘nation building’ in de VS zelf. 

>>Kijktip van Beatrice: ‘Worth’ op Netflix www.youtube.com/watch?v=OOAemeB9CAw

>> Luistertip van Beatrice: de podcast Terrorism & Political Violence www.uu.nl/onderzoek/instituties-voor-open-samenlevingen/security-in-open-societies-sos/podcastserie-terrorism-and-political-violence

>>Luistertip Laila 9/12 podcast over hoe het leven er op de dag ná 9/11 uit ziet. Verhalen die nét even anders zijn.

- Laila Frank interviewt Nederlanders die in Amerika wonen of er een speciale band mee hebben. We zien een land vol onrust en politieke verdeeldheid. Wat zegt dit over de VS en hoe gaat het land verder de komende jaren? En hoe ziet het land eruit als we voorbij het Witte Huis en Capitol Hill kijken?

- Laila Frank is Amerika-journalist voor oa Radio 1 en De Groene Amsterdammer en schuift geregeld aan bij Op1. Ze woonde in LA en Philadelphia en reist heen en weer tussen NL en de VS

Over the Hill wordt mede mogelijk gemaakt door Perscentrum Nieuwspoort