Over the Hill #S1E09 Eindejaarsspecial: het eerste jaar van Biden - Eelco Bosch van Rosenthal

Over the Hill #S1E09 Eindejaarsspecial: het eerste jaar van Biden - Eelco Bosch van Rosenthal

Spreker(s): Laila Frank Datum: 26-12-2021

In deze eindejaarseditie maakt Laila de balans op van het eerste kalenderjaar van president Biden met Eelco Bosch van Rosenthal, verslaggever en presentator van Nieuwsuur, en oud-correspondent in Washington DC. Wat heeft Biden bereikt? Waar zit de pijn? En wat kan Amerika van hem verwachten in 2022?  

Ook duiken ze in de vraag hoe het toch verder moet komend jaar met de op het bot verdeelde staten van Amerika. Waar putten Laila en Eelco hoop uit? 

>> 3 tips van Eelco om te luisteren, kijken en lezen: de podcast Blindspot: the road to 9/11 https://www.npr.org/podcasts/908344999/blindspot-the-road-to-9-11 , de serie Succescion https://www.youtube.com/watch?v=kevqiiYNFrc en het boek Empire of Pain https://www.amazon.com/Empire-Pain-History-Sackler-Dynasty/dp/0385545681 

- Laila Frank interviewt Nederlanders die in Amerika wonen of er een speciale band mee hebben. We zien een land vol onrust en politieke verdeeldheid. Wat zegt dit over de VS en hoe gaat het land verder de komende jaren? En hoe ziet het land eruit als we voorbij het Witte Huis en Capitol Hill kijken?

- Laila Frank is Amerika-journalist voor oa Radio 1 en De Groene Amsterdammer en schuift geregeld aan bij Op1. Ze woonde in LA en Philadelphia en reist heen en weer tussen NL en de VS

Over the Hill wordt mede mogelijk gemaakt door Perscentrum Nieuwspoort